Reclips

Een venster op de Hoeksche Waard

Even voorstellen:


Ik ben René Koster en heb deze site in elkaar gezet en wordt ook door mij onderhouden.

Eind jaren negentig skeelerde ik regelmatig de Binnenmaas rond en rustte dan even uit bij het picknickplaatsje Zwanegatsedijk-Polderdijk. En hoewel ik daar al jaren kwam, viel het me toen ineens op hoe mooi het rond de Binnenmaas is. Ik begon het te fotograferen en  ontdekte dat ook anderen het mooie foto’s vonden.

In 2005 werd de eerste digitale camera aangeschaft en werden er steeds meer foto’s gemaakt.

Als ik ergens op een mooie morgen was geweest vond ik het  leuk om er een verslagje bij te maken en dat zijn de “natuurtochtjes” geworden.

In die tijd hield ik ook al maandelijks op een weblog een stukje over de sterrenhemel bij en wilde ik eigenlijk iets meer. Zou ik ook zelf een website kunnen maken? Dat leek goed te doen en er moest een naam voor komen. Dat werd dus RECLIPS. Dit is een samenvoeging van René en Eclips. Eclips staat voor “verduistering”.  In 1999 gingen we met het gezin voor een dag naar Frankrijk om daar de zonsverduistering te zien. Dat was erg indrukwekkend, vandaar.  

Klik HIER om te zien hoe deze dag verliep.


Deze site is mijn manier, zoals ik naar de Hoeksche Waard kijk. Ik zie natuurlijk lang niet alles en ook zie ik het weer anders als anderen. Vandaar de ondertitel “Een venster op de Hoeksche Waard”. Door een venster zie je ook maar een gedeelte van de wereld om je heen.

En zo wordt de site af en toe wat uitgebreid. Er is een stukje over mijn werkzaamheden bij gekomen. Zo nu en dan komt er weer een idee opborrelen. Bijvoorbeeld het in kaart brengen van mooie bomen in de Hoeksche Waard en Terug in de tijdOok ontwerper van:


www.watjemaaktbenjezelf.nl


www.mijnsheerenkerk.nlWaar staat RECLIPS voor?